TRAINING

Get up and Goals!

Migratii Internationale - Format nr. 2

Written by European Academy

TLU (Training Learning Unit) despre "Migratii Internationale" - Format nr. 2

Migraţia internaţională, fenomen care implică consecinţe demografice, sociale, economice şi politice a crescut semnificativ incepand cu 1980, iar interesul pentru analiza acestui proces s-a intensificat şi a cuprins toate regiunile lumii.

Cauzele care determină migraţia internaţională forţei de muncă işi au suportul fie in condiţii de ordin economic din ţara respectivă, fie in condiţii generale de natură politică, religioasă, culturală, ideologică, naţională, geografică sau de altă natură.

Scopul celor două activități de câte 45 de minute este ca elevii să înțeleagă din mai multe perspective problematica refugiaților, să cunoască fundalul politic și geopolitic al acesteia, să se confrunte cu tema prin intermediul unor surse personale, să cunoască complexitatea problematicii, care e cauză a dificultății și sensibilității. Scopul este, de asemenea, ca elevii să fie mai deschiși, empatici si toleranti. Este necesara in clasa o activitate de sensibilizare cu privire la această temă care va aprofunda cunoștințelor  geografice și istorice, procesarea problematicilor globalizării. Prin discutiile in clasa cu elevi, intentia este de a dezvolta capacitate de dezbatere, acceptarea altor opinii, dezvoltarea gândirii complexe.

Information

  • Age: 14-16
  • Global thematics: Migrations
  • Country: Romania
  • Language: Romanian